Probleem Alan 100'ga

Läks midagi kärssama või tahad midagi ehitada.
mts
Algaja
Algaja
Postitusi: 4
Liitunud: R Apr 01, 2011 9:49 am
QTH: KO29HJ78

Probleem Alan 100'ga

PostitusPostitas mts » R Apr 01, 2011 9:59 am

Tere!

Kuna mul on üks hädaline Alan 100 saatja, soovitati siia foorumisse pöörduda, ehk leidub keegi, kes aidata oskab.
Probleem täpsemalt siis selline, et aparaat küll töötab, kuid ei edasta ega võta ühtegi piiksu vastu.Olen proovinud ka teise antenniga ning erinevate kanalitega, tulemus sama - ei toimi.
Tean selle asja ajaloost niipalju, et on see olnud pikalt autos ja võibolla on saanud madalate temperatuuridega viga, kui see on oluline info.

Kellegil ehk ideid ja mõistab ära remontida ?

Tänud!

Kasutaja avatar
bob
Veteran
Veteran
Postitusi: 548
Liitunud: R Veebr 26, 2010 12:23 pm
QTH: KO29IJ66
Asukoht: TLN

Re: Probleem Alan 100'ga

PostitusPostitas bob » R Apr 01, 2011 10:06 am

piiksu vastuvõtmiseks ja edastamiseks on vajalik alanile sobiv morseevõti
õige võtme leiad ebayst :)
PiltPilt
ES1/ES2/304-BOB/2480010

Skeem
Veteran
Veteran
Postitusi: 513
Liitunud: R Jaan 23, 2009 12:45 am
Asukoht: KO29DE93-Laitse

Re: Probleem Alan 100'ga

PostitusPostitas Skeem » R Apr 01, 2011 11:02 am

:!: :?: Nojah,piikse võib ju ka suuga teha ja kõrvadega kuulata,aga kuidas saab väita,et jaam töötab ja siis( eeldan,et väljamineva piiksu all on silmas peetud saatmist ja sissetuleva piiksu all vastuvõttu),ei piiksugi?Vastuvõtjat võiks ju katsetada elekteihäirete tekitamisega,ehk sädelusega.Ei maksa kaitsmeid õhku lasta,aga näit.proovida keevitusseadmega jaama lähedal keevitada.Kaarleek on hea laia sagedusribaga häireallikas ja vahet pole mis kanalil jaam on.Saate kontrolliks oleks vaja ikkagi kas teist jaama või mõõteriista(SWR-meeter) jaama ja antenni vahele.
Laitse Skeem.Baasjaam"Raadio Laitsenburg",bandid-11mCB,0,7mPMR,80-10-2m-0,7mHAM.ES2ORL

Kasutaja avatar
sombi
Veteran
Veteran
Postitusi: 1096
Liitunud: K Nov 29, 2006 2:28 am
QTH: KO19SA21NG
QTH2: KO19SA04OM
Asukoht: Noarootsi (Pürksi)
Kontakt:

Re: Probleem Alan 100'ga

PostitusPostitas sombi » R Apr 01, 2011 11:17 am

Kui vaatamata tänasele päevale tõsiselt vastata, siis kas jaam saatele minekust üldse märku annab? Kui jah, siis võib viga olla sagedussüntesaatoris, millel on sagedus paigast ära (sel juhul saadab ja võtab vastu valel sagedusel. Seda kas ta üldse midagi saadab, saab reeglina kontrollida ka SWR-mõõtjaga, kui sagedus väga mööda ei ole) või selles ahelas kehv kontakt. Viga võib olla ka protsessori juhtimises või toite stabilisaatoris. Muid ühiseid ahelaid saatmisel ja vastuvõtmisel ei tohiks olla.
53907675, 57439192
ES3RLA
160m, 80m, 10m, 2m, 70cm, PMR, CB

mts
Algaja
Algaja
Postitusi: 4
Liitunud: R Apr 01, 2011 9:49 am
QTH: KO29HJ78

Re: Probleem Alan 100'ga

PostitusPostitas mts » R Apr 01, 2011 11:26 am

Pean tõdema,et ei tea selliste asjade testimisest mitte midagi, niiet sai nii testitud, nagu üks selle ala võhik suudab.Erinevad kanalid, teine antenn.
Olgu siis kinnituseks ka veel öeldud, et jah, mõtlesin tegelikult nende "piiksude" all ikkagi seda,et seade ei suutnud võtta vastu ühtegi signaali, mida teised jaamad samas läheduses edastasid,kui ma seda katsetasin.
Tundub,et teema kõlab küll suht nagu aprillinali,kuid tegelikult on asi ikka päris.


edit: Jaama töötamise all mõtlesin seda,et elektri võtab sisse,kanaleid saab vahetada,ning kanali sahinat sai squelchiga reguleerida.

Kasutaja avatar
398AZP
Surfan raadiolainetel
Surfan raadiolainetel
Postitusi: 204
Liitunud: K Dets 02, 2009 4:07 pm
QTH: KO39RI04AV
QTH2: KO28TJ40AO
Asukoht: Jõhvi

Re: Probleem Alan 100'ga

PostitusPostitas 398AZP » R Apr 01, 2011 11:51 am

Mina kui võhik püüaks ka kontrollida, kas jaam ikka õigel bandil äkki sul mingi PL peal. Omalgi oli alguses jama, et intek oli poola bandile eelhäälestatud ja ainult FMis.
kutsung: Paul
Intek 150 plus, antenn SIRIO ML 145, Cobra MT800
KO39RI04AV

mts
Algaja
Algaja
Postitusi: 4
Liitunud: R Apr 01, 2011 9:49 am
QTH: KO29HJ78

Re: Probleem Alan 100'ga

PostitusPostitas mts » R Apr 01, 2011 6:21 pm

Kunagi on see seade täiesti normaalselt toiminud,niiet siis ei ole vist eriti tõenäoline,et ta nüüd äkki on teise bandi peal.
Kui selleks just mingit karmi riistvaralist trikki tegema ei pea,võin küll proovida,aga igasugused muud sagedused sai nagu ära testitud. Tumm nii AM kui FM peal.

Kasutaja avatar
Pagan
Veteran
Veteran
Postitusi: 960
Liitunud: N Dets 29, 2005 11:25 pm
QTH: KO38EF
Asukoht: Tartu Elva

Re: Probleem Alan 100'ga

PostitusPostitas Pagan » R Apr 01, 2011 6:37 pm

mts kirjutas:Kunagi on see seade täiesti normaalselt toiminud,niiet siis ei ole vist eriti tõenäoline,et ta nüüd äkki on teise bandi peal.


See krapats ei saa oma olemuselt ollagi ühegi teise bandi peal.
es5cc 5133203

mts
Algaja
Algaja
Postitusi: 4
Liitunud: R Apr 01, 2011 9:49 am
QTH: KO29HJ78

Re: Probleem Alan 100'ga

PostitusPostitas mts » E Apr 04, 2011 12:41 pm

Selge, ehk siis oleks ikkagi vaja kedagi, kellel teadmised ja riistad, et asja testida ja ehk ka remontida, kui see mõttekas on.
Kas keegi viitsiks seda teha ? Loomulikult saab töö tasustatud vastavalt kokkuleppele.

EINAR
Veteran
Veteran
Postitusi: 2146
Liitunud: N Apr 23, 2009 8:49 pm
QTH: KO38MC
Asukoht: PÕLVAMAA Mammaste
Kontakt:

Re: Probleem Alan 100'ga

PostitusPostitas EINAR » T Apr 05, 2011 4:28 pm

Saan olukorrast aru siis nii, et valjuhääldist on kahin kuulda kui SQ maha keerad ja helitugevus on osaliselt peale keeratud ?
Kui nii, siis pane antenni pessa u. meetrine traadijupp (nt. testri juhe, mille nn. banaan-pistik sinna sobima peaks) ja püüa siis kellegi teise saatja abil (samale kanalile häälestatult) signaali (kõnet) anda. Kui lähedal asudes see läbi ei tule, on ilmselt Sinu aparaadiga midagi korrast ära.
NB! Oma aparaadiga ära selle traadijupist antenniga saatereziimi mine, võid väljundastme läbi kõrvetada :!:
Ja kui Sinu saatja (autoantenniga) signaali välja ei anna, ongi teda ehk ilma antennita saatereziimis proovitud ja siis võib üheks veaks saatja väljundtransistori läbipõlemine olla?
Kontrollida võiks ka autoantenni kaabli ühenduste korrasolekut, testriga peaks kaabli pistikus kesksoone ja antennvarda vahel nö lühis olema. Kesksoon ja pistiku korpuse külge minev osa ei tohiks üldjuhul lühist näidata (aga mõnel antennitüübil võib läbi pooli see ka olla).
Edu diagnoosimisel!
304EI/ES6EI

Kasutaja avatar
äpu
Moderaator
Moderaator
Postitusi: 1057
Liitunud: T Veebr 01, 2005 1:14 pm
QTH: KO29JK
Asukoht: Tallinn.Lasnamägi.

Re: Probleem Alan 100'ga

PostitusPostitas äpu » T Apr 12, 2011 4:29 pm

Aga kui hakkama ei saa siis võin ta üle vadata.
Tervitades Äpu! es1ate 73!
304ET


Mine

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

cron