CB DX klubi uuel aastakümnel. Arengumõtteid.

Kauglevi mehed, andke minna!
Kasutaja avatar
Kaljukits
Moderaator
Moderaator
Postitusi: 5368
Liitunud: P Aug 06, 2006 8:56 pm
QTH: KO29EH
Asukoht: Keila KO29EH
Kontakt:

CB DX klubi uuel aastakümnel. Arengumõtteid.

PostitusPostitas Kaljukits » T Veebr 17, 2009 7:43 pm

Kuna meie klubi on CB DX klubi, siis kõige sobilikum ümarlauavestluse koht on vast DX teema.

Lugupeetud CB DX klubilised!
Esitan teile lühivormis ideekavandi meie klubi arengusuundadest eeloleval aktiivsusperioodil. Pikemat sissejuhatust siin ei teegi. Algmaterjaliga saate tutvuda meie klubi kodulehel.
http://www.club304.ee/index.php?id=177&keel=ee
Palun tutvuge, aidake kaasa mõelda, avaldage oma ideid ja arvamusi.
Meie klubil on meie kõigi nägu :D.
73!
73! de ES1TL, ES2TL, 3Ø4TL

SiiliOnu

PostitusPostitas SiiliOnu » K Veebr 18, 2009 12:48 am

Kutsungeid ei tohiks korduvkasutada vältimaks olukorda, kus uuele sidepidajale öeldakse, et ma alles üle-eelmine aasta pidasin sinuga sidet.

Kasutaja avatar
ritsikas
Veteran
Veteran
Postitusi: 254
Liitunud: L Mai 19, 2007 1:02 pm
Asukoht: 18rq, LääneMK

PostitusPostitas ritsikas » K Veebr 18, 2009 2:22 am

SiiliOnu kirjutas:Kutsungeid ei tohiks korduvkasutada vältimaks olukorda, kus uuele sidepidajale öeldakse, et ma alles üle-eelmine aasta pidasin sinuga sidet.


Kui rotatsiooni aeg on piisavalt pikk (ntx 11a) siis vast pole sellega probleemi. Niikuinii tulevad uued ja kaovad vanad tegijad.. Kas on m6tet hoida nimekirjas inimest, kes pole 10a mikrit k2es hoidnud?

Kasutaja avatar
nemo
Veteran
Veteran
Postitusi: 832
Liitunud: E Juul 30, 2007 11:06 pm
QTH: KO39CC99
Asukoht: Väike-Maarja
Kontakt:

PostitusPostitas nemo » K Veebr 18, 2009 2:41 am

- CB DX Klubi tegevliikmeks saab klubi registreerunud liige, kes esitab klubi registraatorile kolm tema sidede kinnituseks saadud QSL kaarti vähemalt kahest erinevast CB regioonist.


Sellega lüüakse uks nina ees kinni liikmetel, kes ei viitsi manguda kaarte. Neid on palju nii meil kui ka maailmas, kes DX-i peavad, aga kaarte ei vaheta. Ja on ka neid, kellel välja saadetud ühe hooaja jooksul terve ports ja vastu pole ühtegi saand

EDIT: näit minul pole ühtegi ette näidata ja just seetõttu, et ameti pärast olen õige hooaja tööga rohkelt koormatud ning DX sided jäid eelmisel aastal pidamata
Wouxjunn
Nemo
ıqoɥ ǝɹoʇ uo snpunuuǝןןǝpnɯ
˙˙˙ʎɐqǝ ɯoɹɟ pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ɹǝʌǝu
73!

Kasutaja avatar
officer
Veteran
Veteran
Postitusi: 1626
Liitunud: N Jaan 15, 2009 10:51 am
QTH: KO29KL
Asukoht: Viimsi

PostitusPostitas officer » K Veebr 18, 2009 8:30 am

ka HAM'ide poole peal valitseb tugev langustendents paberkandjal QSL kaartide vahetamisel...
ES2JT/304JT

Kasutaja avatar
Kaljukits
Moderaator
Moderaator
Postitusi: 5368
Liitunud: P Aug 06, 2006 8:56 pm
QTH: KO29EH
Asukoht: Keila KO29EH
Kontakt:

PostitusPostitas Kaljukits » K Veebr 18, 2009 12:07 pm

Juhin tähelepanu, et ei kutsungite annuleerimist ega uuesti väljaandmist ei ole ma esitatud ideekavandis käsitlenud. Kõik klubi liikmed sõltumata liikmestaatusest (nii lithtliikmed kui ka tegevliikmed) saavad oma kutsungitega sidetada.
73! de ES1TL, ES2TL, 3Ø4TL

Kasutaja avatar
nemo
Veteran
Veteran
Postitusi: 832
Liitunud: E Juul 30, 2007 11:06 pm
QTH: KO39CC99
Asukoht: Väike-Maarja
Kontakt:

PostitusPostitas nemo » K Veebr 18, 2009 1:56 pm

Ma küsiks veel seda ka, kas tegemist ainuisikulise idee kavandiga?
Arusaamatuks jääb veel see, miks ei ole idee kavandis sees tegevliikmeks saamisel palju tähtsamat tegurit, milleks oleks käitumine eetris ning ka üldine tegevus selle hobi valdkonnas. Kaarti ei saa arvestada nii, see paljas nö paber ja ei räägi inimese enda eest
See umbes sama, et kehtestame 23FM-l nõude, kes korra päevas ühe kuu jooksul häält ei tee, sellel võtame õiguse kanalit kasutada aastaks
Wouxjunn
Nemo
ıqoɥ ǝɹoʇ uo snpunuuǝןןǝpnɯ
˙˙˙ʎɐqǝ ɯoɹɟ pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ɹǝʌǝu
73!

Kasutaja avatar
officer
Veteran
Veteran
Postitusi: 1626
Liitunud: N Jaan 15, 2009 10:51 am
QTH: KO29KL
Asukoht: Viimsi

PostitusPostitas officer » K Veebr 18, 2009 2:51 pm

samas ega meie(teie) ikka repressiivseid käske keelde kasutada ei saa,kuna tegemist on reguleerimata-vabakasutus sagedusalaga. Võib deklareerida mida iganes ja väljavisata kust iganes....kui olla suht ükskõikne selles suhtes,et sul suva oma nina või lõualuu kuju juhusliku muutuse osas :D
ES2JT/304JT

vanapagan
Surfan raadiolainetel
Surfan raadiolainetel
Postitusi: 234
Liitunud: P Mär 06, 2005 4:44 pm
QTH: KO29IJ
Asukoht: Tallinn.
Kontakt:

PostitusPostitas vanapagan » K Veebr 18, 2009 4:29 pm

Ei maksa klubisse sisse astumiseks teha mingeid tingimusi.See on vabal kasutusel olev raadosagedus, mida võib kasutada iga inimene. Nahu õhk, mida me sisse hingame ja tule mulle tingimisi esitama, millal ma võin hingata ja millal mitte. Ega siis kõik ei ole muidugi aktiivsed kasutajad ja mind ei huvitagi nende kaartide pärast sidesi pidada. See on lihtsalt mu väike hobi ja kuna ma inglise keelt ei mõista, siis pean läbi ajama vene keelega ja ega sealt ega mujalt selle keelega eriti kaardi saada pole võimalik. Kas ma olen klubi liige või ei, see minu sidetamist ei sega ja keegi ärgu ka mind keelaku ega tingimisi seadku. Kui inimene tõesti enam sidetamisega ei tegele ja neid on ka nimekirjas väga palju, siis võiks ju viisakuse pärast õelda moderaatorile, et teda maha arvata ja siis saaks ka ise mingit sotti palju klubi liikmeid on. Foorumis on 625 kasutajat ja klubis 104 liiget. Kuidas on saadud klubi liikmeks ja kuidas saada klubi liikmeks?
Tervitab ja ootab põrgu. Vanapagan.

Kasutaja avatar
Ambur
Moderaator
Moderaator
Postitusi: 2583
Liitunud: K Veebr 02, 2005 9:42 pm
QTH: KO29GK
Kontakt:

PostitusPostitas Ambur » K Veebr 18, 2009 4:33 pm

officer kirjutas:samas ega meie(teie) ikka repressiivseid käske keelde kasutada ei saa,kuna tegemist on reguleerimata-vabakasutus sagedusalaga.

Täiesti nõus. Sama kehtib eetri eetika kohta, mida Nemo mainis, kedagi ei saa sundida viisakaks.
Siiski usun, et vähemalt igale kaugside huvilisele on sideeetika reeglid niigi selged (muidu sind ei võetagi kaugemal jutule).
Keda huvitab aga ainult kohalik lobisemine, see klubi DX kutsungit ei soovigi ega astu ka klubisse.

Igasuguste tingimuste esitamine kutsungite kasutamise suhtes viib selleni, et osa seltskonnast hakkab lihtsalt jälle kasutama oma kutsungeid ja oleme seal kust 10 aastat tagasi alustasime, kutsungite segapudruga lainealas.

Olen oma kaugetelt eetrituttavatelt saanud (just viimasel ajal) e-maile, kes on peale meie klubi- ja kodulehtede vaatamist/lugemist küsinud klubi kohta, avaldades imestust ja tunnustust, et oleme suutnud koondada Eestis kõik CB kaugside huvilised ühte DX klubisse ja seda nii pikalt ühtsena hoida. Usun, et just tänu sellele, et me pole muutnud seda liikmeksoleku tingimustega "kinnise ringkonna" klubiks.

Kas on mõtet hakata seda saavutatut nüüd lõhkuma, klubi liikmeid (liht või täis) klassidesse jaotades?
CB pole HAM laineala, siin olgu kõik DX huvilised võrdsed.
Kardan, et just nii siis juhtub.

Selle kohta võib tuua palju näiteid teistest maadest (ka väikestest), kus on tekkinud kümneid kohalike miniklubisid oma kutsungitega ja sealhulgas ka samanimelisi, kuna üks klubi ei tea teise kutsungeid.
73! Ambur / 3Ø4MR / ES2RDX
Koduleht: http://www.ambur.ee

Paide Vana

reeglid??

PostitusPostitas Paide Vana » R Veebr 20, 2009 11:44 am

Lisan ainult,et Amburiga 100% nõus.

73 Paide Vana

Kartul
Surfan raadiolainetel
Surfan raadiolainetel
Postitusi: 100
Liitunud: K Juul 09, 2008 2:13 am
QTH: KO37NS
Asukoht: Põlva/Võrumaa

PostitusPostitas Kartul » R Veebr 20, 2009 1:42 pm

Ma olen DX asjanduses täiesti null tegija, aga arvan, et ei maksa seada mingeid piiranguid ega kohustusi kellelegi. Pean just seda tegevliikmeks saamise varianti silmas.

Eks tegelikud tegevliikmed kujune välja ikka nii, et paistavad silma oma aktiivsusega ning kui ülejärgmiseks leviks osad neist eetrist kadunud on, siis olgu nii - eks inimeste huvid ja võimalused ole sama muutlikud kui levitingimusedki. Ja selleks, et milleski kokkuleppele jõuda, piisab minu arvates ka sellest, kui pakutakse välja mõistlike lahendusi ning osatakse saavutada kompromisse. Liikmelisuse aste ei peaks siin olema relevantne.

Ma ise regasin end kah 304 kluppi üksnes selle pärast, et kui levi algab, siis saaks huvi korral kohe sidet pidada ja vajadusel kaarte saata. Ei ole ma ju veel oma elu jooksul üheski ülelevitingimuses tehnilist valmisolektu omades viibinud. Otsustav oligi klubisse registreerimise lihtsus - ja minu isiklik arvamus on, et jäägu see nii nagu on.

Teine asi, mis minu jaoks oluline on, on eetika. Mitte üksnes see, mis on klubi liikmetel endil (eks see ole niigi korras) vaid eetika CB bändil üleüldiselt. Siin saavad klubi liikmed olla eeskujuks ning sedakaudu ka edendada nii CB kasutajate viisakust eetris kui HAM lainealadelt pärit asjade, nagu signaaliraportid, lokaatorid, Q-koodid jmt kasutamist.

Igasugustele keeleteritajatele (eetris, mitte siin foorumis!) olgu öeldud, et minule on küll jäänud selline mulje, et Kaljukits vaid siirast huvist ja entusiasmist teema vastu, on kogu seda uuendamisideed alustanud. Seega ei maksa spekuleerida mingitest egoistlikest kavatsustest ja "võimujanust" - pigem soovitan aktiivset osavõttu ja arvamuste avaldamist teisel tasemel kui isiklike emotsioonide möllust. Nii säilitame austuse inimese vastu, kes on vaid head soovinud. On ju selles ideekavandiski korduvalt kutsutud üles täiendama ja kaasa rääkima.

Konfliktid tekivad alati vähesest suhtlemisoskusest, ma usun, et siinne rahvas võiks seda ka loomulikust intelligentsist teada.
Viimati muutis Kartul, R Veebr 20, 2009 6:26 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kartul / 3Ø4TF / ES6TFJ

Kasutaja avatar
Evo
Veteran
Veteran
Postitusi: 2417
Liitunud: T Jaan 30, 2007 11:16 am
QTH: KO38NG
Asukoht: Tartumaa, Lääniste
Kontakt:

PostitusPostitas Evo » R Veebr 20, 2009 3:11 pm

Rahvusvahelist kutsungit kasutades ja DX- sidesid pidades esindame me oma vabariiki ja rahvust. Mõnele kaugel maal sidet pidavale operaatorile võime me olla ainsaks, kelle abil tutvub ta meie maa ja rahvaga. Seepärast järgigem häid väljakujunenud tavasid.
Häid levisid ja kaugeid DX-e ! :)

Kasutaja avatar
nemo
Veteran
Veteran
Postitusi: 832
Liitunud: E Juul 30, 2007 11:06 pm
QTH: KO39CC99
Asukoht: Väike-Maarja
Kontakt:

PostitusPostitas nemo » R Veebr 20, 2009 3:11 pm

Kartul kirjutas: Seega ei maksa spekuleerida mingitest egoistlikest kavatsustest ja "võimujanust" - pigem soovitan aktiivset osavõttu ja arvamuste avaldamist teisel tasemel kui isiklike emotsioonide möllust. Nii säilitame austuse inimese vastu, kes on vaid head soovinud. On ju selles ideekavandiski korduvalt kutsutud üles täiendama ja kaasa rääkima.

Konfliktid tekivad alati vähesest suhtlemisoskusest, ma usun, et siinne rahvas võiks seda ka loomulikust intelligentsist teada.

Foorumis pole siiani keegi veel spekuleerinud egoismist ja "võimujanust" selle idee kavandi arutelus. See et ma küsisin, kas tegemist ainuisikulise kavandiga, oli sellest, et tihti pannakse idee kokku mitmete inimeste poolt ühiselt ja kui esitatakse, siis enamik tahab millegipärast anonüümseks jääda.
Ikka jään selle arvamuse juurde, et ei ole mõtet arvestada kaarte tegevliikmeks saamisel. Selle asemel võiks olla ühisel koosolekul valitud juhtkond, kellel siis omad ülesanded-kohustused DX klubi arengu suhtes.
Wouxjunn
Nemo
ıqoɥ ǝɹoʇ uo snpunuuǝןןǝpnɯ
˙˙˙ʎɐqǝ ɯoɹɟ pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ɹǝʌǝu
73!

Kartul
Surfan raadiolainetel
Surfan raadiolainetel
Postitusi: 100
Liitunud: K Juul 09, 2008 2:13 am
QTH: KO37NS
Asukoht: Põlva/Võrumaa

PostitusPostitas Kartul » R Veebr 20, 2009 3:48 pm

Ei, Nemo, see ei käinudki Sinu kohta. Pigem põhineb see eetris kuuldul. Toetan kah seda, et kaartide järgi ei peaks otsustama, ses suhtes Sinuga 100% nõus.
Kartul / 3Ø4TF / ES6TFJ


Mine

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist

cron